Досегашният баскетболист на бургаския Черноморец - Цветелин Иванов, премина в Балкан. 21-годишното крило пристигна в Ботевград днес и от утре започва подготовка с новия си отбор. Той ще остане в тима до края на сезона, сключването на договор между него и клуба ще стане в близките два дни. Пречки за това няма, категорични са от мениджърската му агенция.

201-сантиметровият баскетболист е продукт на школата на Левски. За Черноморец този сезон той има 14 срещи, като за играните средно по 27.2 минути на мач има 12.2 точки с 50% стрелба за 2 точки и 26% от тройката, и 5.4 борби. Преди да отиде в Бургас, младокът изкара един сезон в румънския Брашов.

Цвети Иванов е третият играч, който се мести от Черноморец в Балкан. През лятото това направиха Дуейн Мортън и Емил Бинев, а като се прибави и привлеченият в кадетите Ростислав Тончев, стават четирима.

Балкан привлече и още един баскетболист - Кристиян Борисов, който идва от лидера в А група Дунав 2007. 182-сантиметровият гард ще облече за втори път зеления екип след сезона 2007-2008 година.

Снимка: botevgrad.com