Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнение на Програмата за управление на община Ботевград за мандат 2007 – 2011 год. В отчета е посочено, че в голяма степен са постигнати заложените цели, а именно: привличане на нови инвестиции за развитие на производствената и туристическата инфраструктура; осигуряване на още по-добри условия за живот, работа и отдих на гражданите от общината; обновяване на инфраструктурата; ускорено развитие и благоустрояване на селата за промяна на техния облик и превръщането им в привлекателни места за живот и туризъм.
През периода 2009 – 2010 година бяха направени следните инвестиции на средства за модернизиране и доизграждане на техническата инфраструктура в община Ботевград: ремонт на съществуващи и изграждане на нови детски и спортни площадки; реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа; извършване на ремонтни дейности в сградите на детските градини и училища; почистване и възстановяване на бетонно-укрепителните диги на речните корита; извършване на довършително строително-монтажни дейности и обзавеждане на Дома за възрастни хора; преустройство на бившата съдебна палата в исторически музей; изграждане на пенсионерски клубове; разширяване на газопреносната мрежа, привличане на мащабни чужди инвеститори. Това пише в част от отчета за изпълнение на Програмата за управление на общината през миналата година.

“Програмата, по която работихме през 2010 година, е успешна. Община Ботевград е една развиваща се община, която стои стабилно в обществено-политическото и икономическото пространство, а това означава се, че тя се управлява отговорно от Общинския съвет и общинската администрация”, каза кметът Георги Георгиев преди гласуването на отчета.