Община Ботевград проведе обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтни дейности в три учебни заведения – ОУ “Васил Левски” – Ботевград, ОУ “Любен Каравелов” – Трудовец, и ОУ “Отец Пайсий” – Врачеш, и детските градини “Синчец”  и “Звънче” в Ботевград. Комисията е извършила класирането на участниците. На първо място са класирани офертите на фирмите “Барези 1”, “Европа 7”, “МБ -2001” – София и “Термикс” – Пазарджик.
“В момента тече десетдневния срок за обжалване на процедурата. Ако няма претенции към провеждането й, общината ще подпише договор с фирмите, спечелили обществената поръчка”, каза кметът Георги Георгиев на редовния брифинг с медиите.
Той уточни, че фирмите са дали по-ниски цени, но това не е водещ фактор при определяне на изпълнителите. “Напоследък кандидатите дават нереално ниски цени в стремежа си да спечелят поръчкити, за които кандидатстват, но това не е сериозно. Ето защо общината залага на гаранцията за качествен ремонт, гаранцията за срок на изпълнение, и на някои други компоненти при избор на фирма-изпълнител”, обясни градоначалникът.
Припомняме, че община Ботевград спечели проект “Инвестираме в нашите деца” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. По него е отпусната безвъзмездна финансова помощ около 5 000 000 лева за предстоящите ремонтни дейности.