Оживена дискусия в ОбС предизвика информацията за дейността на Младежка база “Боженишки Урвич”. Съветничката Петя Кочкова каза, че управителката е отказала да предостави оферта на туроператорска фирма, чрез която учениците могат да летуват в базата. Тя обясни, че има изискване на образователното министерство, според което трябва да се ползват услугите на туроператорска фирма при организиран отдих на учениците, извън населеното място, в което учат.
Думите на Петя Кочкова бяха потвърдени от съветничката Даниела Дойчева,  директор на ОУ “Отец Паисий”, село Врачеш.
В отговор кметът Георгиев заяви, че има начин местните ученици да летуват в базата без да се ползват услугите на туроператори. В подкрепа на думите си той каза, че има такива случаи. Необходимо е само директорът на получи разрешение от Министерството на образованието. Според Георги Георгиев няма логика в това учениците от община Ботевград да почиват в базата чрез туроператорска фирма, която е от друго населено място.
Съветникът Цветан Коцев изрази мнение, че базата трябва да се рекламира, тъй като тя не е позната в страната.
“Базата в Боженица е позната много добре в страната, но тя е предназначена само за жители на Ботевградска община. Ние не гоним печалба, дори сме съгласни тя да работи на загуба за нишите ученици, спортисти, пенсионери. Не искаме да печелим от тях. Една от целите за изграждане на базата е да продължат разкопките и проучването на крепостта Боженишки Урвич. Нека не пропускаме този момент. Това означава, че в базата ще могат да отсядат студенти, археолози, научни ръководители”, каза градоначалникът и допълни: “Противно на всички коментари в публичното пространство нито аз, нито моите заместници сме спали в базата”.  

В дневния ред на днешното заседание на ОбС бе включена за разглеждане и докладна за дейността на ОП ""Общински пазар" през миналата година, но тя не придизвика обсъждане. Съветниците приеха отчета на бюджетната структура.