Легендата на родния баскетбол Георги Младенов приема съвсем отговорно участието си в мача на Левски срещу Панатинайкос на 28-и септември. Сблъсъкът пък ще е и бенефис на големия ни баскетболисти, като се очаква да се превърне в истинско шоу в Арена Армеец в София.

„Вече се готвя за бенефиса, да. Дълги години работя с Марин Яцински. Той е в основата на всичките ми успехи като треньор. Започнах подготовка, защото малко или много ще дойде настоящият европейски шампион. Не искам да изглеждам като някакъв стълб, който само се обръща и гледа наляво и надясно. Подготвям се по някакъв начин, за да изглеждам нормално. Това ще е мач, който наистина ще се играе между двата отбора. Моето участие ще е от няколко минути. Не съм коментирал как точно ще бъде. Но трябва да се подготвя, защото не мога да бъда някакъв статист”, сподели Младенов пред Гонг и добави:

„Сигурно е, че ще направим всичко възможно децата, които се занимават с баскетбол, които обичат баскетбола да посетят този мач. Заплащането да е минимално и даже, ако има възможност децата от школата да влязат безплатно, за да могат да видят европейския шампион. Не винаги идва на крак европейския шампион. Надявам се залата да е пълна. Това ще е празник за баскетболна България. Надявам се за последно да изпитам тази тръпка, след толкова години на терена. Вече се действа по организацията, правят се екипите. Надявам се, че ще стане един баскетболен празник и който иска да дойде да го гледа, няма да съжалява.”