Георги Първанов и Бойко Борисов ще уважат бенефиса на баскетболната легенда Георги Младенов.

Довечера именитият гард приключва официално състезателната си кариера, а държавният глава и премиерът ще бъдат на трибуните на “Арена Армеец”. Младенов е титубляр за любимия си “Левски”, който ще се изправи срещу шампиона на Евролигата “Панатинайкос”. Дългоочакваният сблъсък е от 19,30 часа и ще бъде предаван пряко по ТВ 7.

Тази сутрин Първанов ще връчи на съименника си почетния знак на президента. Борисов пък ще хвърли първата топка в мача. Отделно са предвидени куп изненади за символа на “Левски”, а сценарият се пази в пълна тайна. Според запознати идеите са заимствани от бенефиса на легенда от Националната баскетболна асоциация.

Старши треньорът на “Левски” Константин Папазов е в основата на цялата организация. За капак днес Тити ще води спортните емисии по ТВ 7.

Отборът на “Панатинайкос” пристигна късно вчера и ще остане до утре. Мачът срещу “сините” е част от подготовката на гръцкия гранд за новия сеззон. Въпреки празничния характер на срещата двата отбора ще играят напълно сериозно, разкриха организаторите. След мача Младенов ще връчи символично екипа си на своя син Борислав. Той е един от големите таланти на школата “Буба баскетбол” и вече има шампионски титли.

Очаква се около 9000 фенове да видят на живо последната изява на Жоро като състезател. До вчера на обяд бяха продадени 4000 пропуска за “Арена Армеец”, очаква се още толкова зрители да си купят днес. Почти свършиха и ВИП билетите на цена 100 лева, които са с благотворителна цел. Приходите от тях ще отидат за бременната приятелка на журналиста Евлоги Атанасов, който почина.