Мнозина очакваха, че бенефисът на  Георги Младенов  ще бъде едно от най-запомнящите се събития в българския спортен живот. От случилото се в новата Арена Армеец и пред телевизионните екрани обаче всички останаха изключително впечатлени от получилия се невероятен празник в чест на легендарния баскетболист.

Макар и доста късно - близо осем години след прекратяване на състезателната му дейност, Жоро Младенов получи страхотно признание за своето майсторство и за огромния си дух по време на близо 40-годишната си баскетболна кариера. Радващото е, че това стана пред почти десет хиляди зрители. Сред тях бяха и близо сто и петдесет любители на баскетбола от Ботевград, за които е съвсем пресен споменът от успехите, които той постигна като треньор с мъжкия тим на Балкан.

Неизброимо повече бяха онези, които станаха свидетели на събитието чрез телевизионния екран. Екипът на TV7, който  осъществи предаването на бенефисния мач, като цяло  бе страхотен - и като визия, и като коментари. Телевизията направи хиляди зрители свидетели  и на тържествените, но и на изключетелно трогателни моменти от сбогуването на Младенов с хилядите си почитатели. И ако за Тити Папазов - без съмнение инициатор и основната движеща енергия в организиране на шоуто, бе съвсем естествено да се разплаче, то сълзите в очите на Жоро Младенов бяха малко неочаквани, но също толкова истински.

За шоуто, разбира се, допринесе и европейският клубен шампион Панатинайкос с неговия велик треньор Желко Обрадович. За статистиката - гръцкият тим  спечели срещу Левски с 97-78, а в задължителните минути, в които бе на игралното поле, Жоро Младенов завърши с 6 точки и 2 асистенции.

Снимка: sportal.bg