Ръководството на сръбския гранд Партизан остро се противопостави на идеята за създаване на Балканска лига и обяви, че няма да прати свои представители на работната среща във връзка с организацията на турнира, домакин на която ще бъде ЦСКА. На официалния сайт на "гробарите" беше публикувано съобщение, в което се изброяват причините за отказа на Партизан да се включи в реализирането на проекта. На първо място това е неяснотата около формата на състезанието, участниците и наградния фонд. Белградският клуб също така не приема факта, че до този момент поддръжниците на идеята не са провели консултации с УЕФА и националните федерации на балканските страни.

"Партизан, както и други клубове от Източна и Югоизточна Европа, получиха покана от ЦСКА (София) за среща в София. Предмет на срещата е организаирането на Балканска лига. Партизан винаги е бил отворен към предложения, които си поставят за цел развитието на футбола и на младите играчи, а освен това носят финансова полза на клубовете. От основаването си нашият клуб активно участва в работата на Организацията на европейските клубове. С радост бихме се включили в създаването на регионална организация, но при условие, че тя си взаимодейства с УЕФА и националните федерации", се казва в съобщението.

По-надолу в текста се констатира, че тези условия не са изпълнени и при това положение Партизан няма намерение да се отзове на поканата на ЦСКА. "Гробарите" добавят, че същата позиция имат гръцките Олимпиакос, Панатинайкос и АЕК, които също са отказали да пратят свои представители на срещата.

В края на съобщението от тима на българския национал Иван Иванов изтъкват, че в Сърбия иначе добрата инициатива за създаване на Балканска лига, е била употребена за самореклама от някои клубове. "Гробарите" явно визират вечния си съперник Цървена звезда, защото "звездашите" са сред основните поддръжници на идеята и още при гостуването си в България за приятелски мач с Локомотив (Пловдив) декларираха готовност да участват в проекта.

"Нямаме коментар относно позицията на Партизан. Ние ще отидем в София на организираната от ЦСКА среща и ще изслушаме всички предложения", заявиха от Цървена звезда.