Най-добрият български баскетболист Филип Виденов ще играе в Турция. Гардът на националния отбор подписа до края на сезона с Олин Едирне. Виденов премине медицинските изследвания в турския клуб, и ще започне тренировки с отбора веднага след завръщането му от Кипър. Олин участва в турнира ЕвроЧалъндж, но до момента няма победа.

Дебютът на Филип Виденов вероятно ще бъде в събота, срещу Бешикташ в Истанбул. Очаква се той да замени хърватина Лука Дрезга, с когото Олин се раздели преди няколко дни.

За последно Виденов игра в Полша, където стана шампион с екипа на Асеко Проком. В Турция той игра преди време за Текелспор, а освен това е бил част от отбори във френското, испанското, италианското и сръбското първенство.

„От началото на сезона търсим играч на позиция две, и тъй като нямахме успех досега, се радваме, че намерихме класен и опитен играч като Филип Виденов. Искаме да го вземем още от миналия сезон. Той със сигурност ще има положителен ефект върху отбора ни. Смятаме, че той ще ни помогне да се изкачим на позициите, на които желаем да бъдем. Осъществяването на трансфера стана и благодарение на спонсора ни," обясни спортният директор Сердар Иджикьой. Клубът коментира, че заради голямото желание точно Виденов да е новото попълнение, е гласувано и увеличение на бюджета.

В Олин Едирне започна сезона и Иван Лилов, но той не остана дълго след началото му, и сега носи екипа на македонския Фени Индустри.