207 сантиметровият американец Тони Гуджино е новият баскетболист в селекцията на Ямбол. Това обяви на пресконференция днес  президентът на ямболския клуб Валентин Ревански.

По време на пресконференцията стана ясно ,че клубът се разделя по взаимно съгласие с македонеца Златко Гоцевски  и на негово място  идва  Гуджино.

26-годишният Гуджино  е завършил университета Хилсдейл. През сезон 2009-10 се мести в Европа и заиграва в първенството на Швейцария за тима на Банкорд. В този отбор остава и през следващия сезон 2010-11. В началото на настоящия сезон 2011-12 (27 октомври 2011) подписва двумесечен договор, с друг швейцарски отбор САМ Масаньо – отбора, от който дойде в Ямбол Джон Офоегбу.

С привличането на Тони Гуджино в Ямбол се надяват да подобрят още повече играта си в подкошието, както борбата за отскочилите от ринга топки, така също и да се бележат повече точки в близост до коша. Намеренията са той да е и по-добра опция за смяна на стартиращия център Джон Офоегбу. В ямболския клуб се надяват също така и чрез Тони Годжино да има по-добро противодействие в защита на противниковите играчи на позиция 4 и 5.


Очаква се новият янки да пристигне до няколко дни. За първи път в своята история в ямболския отбор ще играят едновременно трима американски баскетболисти.