Най-титулованият състезател на ботевградския клуб Сунг Ри Атлантик -  Владимир Далаклиев,  покори най-силния открит турнир на планетата!  За първи път българин се изкачва на най-високото стъпало при мъжете на турнира в Хамбург, Германия.

След 6 тежки срещи в олимпийската категория до 68 кг., някои играни след 7-8 минути почивка от предишен двубой , Влади спечели златото. Той се наложи последователно  над състезатели на Дания, Германия, Холандия, Италия, Франция и Русия. В мача срещу холандеца  Влади получи тежка травма, имаше съмнение за счупено ребро, но не се отказа, а напротив - почти обезобрази противника си. Между другото същият холандец губи за втори път от Влади, първия път бе на световното първенство в Корея миналата година.

Италианецът също не беше пречка по пътя към върха, въпреки, че този мач се игра почти веднага след мача с холандския национал, и умората, както и болката в гърба, бяха огромни. След това в драматичен полуфинал срещу много по-силния физически французин Амин Манаи, Влади измъкна победата в самия край на редовното време, а на финала разби с резултат 11 на 6 национала на Русия Константин Минин.

На открития шампионат на Германия участват състезатели от целия свят, а тази година състезанието се ползва като последна проверка преди Олимпийските игри. Организаторите ограничиха броя на желаещите да участват на 1100, за да може да се проведе нормално състезанието. Всичките класирали се за олимпийските игри в категорията отпаднаха преждевремено от битката за медалите, а световният шампион в категорията на Владимир участва в по-горната категория и по този начин се осуети желаната среща помежду им.

Това е втора титла от турнир клас А за Владимир Далаклиев след тази в Белгия през 2011 г., а всички титли при мъжете за България от този ранг състезания са на сметката на състезатели от СК "Сунг Ри Атлантик" - през 2008 г. Тихомир Василев спечели откритото на Хърватия, през 2011 г. Владимир Далаклиев спечели в Белгия, а сега и в Германия.