На 1 април състезателят на ботевградския  клуб Сунг Ри Атлантик Владимир Далаклиев ще вземе участие в открития шампионат на Белгия по таекуондо в олимпийската версия на този спорт. В един от най-силните турнири на континента от най-високия клас А в своята категория до 68 кг Влади  ще защитава титлата си от Belgian Open от миналата година. Ще припомним, че съвсем скоро 20-годишният ботевградчанин стана пръв на възможно най-силния форум на олимпийското таекуондо в Европа  - German Open.

Състезанието в Белгия ще бъде последна проверка за Влади Далаклиев преди предстоящото европейско първенство за мъже и жени в Манчестър в началото на месец май. 

Други двама възпитаници на треньора Пламен Трънски ще представят България на световното първенство за младежи до 17 години в Египет. Това са балканският шампион от Вършац миналата година Цанислав Димов в категория до 59 кг., и Мартин Атанасов в категория до 45 кг. 

Цанислав заминава за Египет на 2 април, а Мартин - на 5 април. Двамата са с най-ниската възрастова граница и ще им бъде доста трудно срещу по-големите им съперници, но те са подготвени добре и от тях се очаква добро представяне.

Отборът за първенството на планетата  е съставен от четирима състезатели. Освен Цанислав Димов и Мартин Атанасов, в българския тим са още Даниел Турнов от София в категория до 48 кг и Стефан Самарджиев от Дупница до 63 кг.