Cisco ще си сътрудничи с NBC Olympics, подразделение на NBC Sports Group, по време на Олимпийските игри в Лондон това лято. Технологичната компания ще предостави основните градивни елементи на мрежата за видео излъчване през интернет протокол (IP) от Лондон до Ню Йорк.
    

Пакетната IP инфраструктура ще осигури широк набор от услуги - от предоставяне на видео до логистични приложения с интензивен обмен на данни, съобщиха от мрежовия гигант.

Cisco ще работи успоредно и с няколко производителя на видео технологии, технологии за съхранение, редактиране и телекомуникационно излъчване, за да помогне на NBC Olympics в мултиекранното отразяване. Това ще включва сложно съчетание от IP видео продукция, управление на съдържанието и мрежова разпределителна технология.

Технологиите ще направят възможен изборът на кадри в реално време и редактиране на съдържанието на Олимпийските игри от екипите на NBC Olympics в няколко различни местоположения. Големите видео файлове ще могат да се предават между отделните локации и след това да се предоставят за телевизия, персонални компютри, мобилни телефони и таблети.