Съгласно постановление на Министерски съвет персоналът в общините трябва да бъде намелен с не по-малко от 12 на сто. В нашата общинска администрация съкращения няма да има.  “Работим с минимален брой служители. Ако пристъпим към съкращения, това ще снижи качеството на административното обслужване. Освен това непрекъснато нараства обема на работа на общината, което налага да запазим досегашния брой на персонала” – обясни кметът Георги Георгиев по време на втората извънредна сесия днес, когато на дневен ред бе докладната за структурни промени в общинската администрация.

Градоначалникът предложи 11-те човека, които подлежат на съкращение, да бъдат пренасочени към други длъжности, които се финансират от местни приходи. Така общият брой на работещите в общинската администрация ще се запази – каза той.

“Против” предложението на Георги Георгиев гласуваха Михаил Димитров от БСП и Антон Стоянов от “Атака”. Мотивите на съветниците бяха, че не е посочено в докладната точно от кои приходи ще бъдат осигурени заплатите.

Броят на ангажираните в общинската администрация в Ботевград е 71. В административното обслужване на селата са заети общо 13 човека.