Общинските съветници заседаваха извънредно днес. Те подкрепиха няколко проекта, предложени за решение от общинското ръководство.
Одобрен бе подробен устройствен план на имот в местността Калница в землището на Ботевград, където се предвижда изграждането на градска пречиствателната станция за отпадни води. Дадено бе и съгласие за учредено право на преминаване и прокарване на канализационни колектори, водопроводи, електропровод и път по проекта на съоръжението.
Общинският съвет гласува „за” отчуждаване на имоти – публична и частна общинска собственост, находящи се в землището на Ботевград и в селата Скравена, Рашково и Новачене. Върху тях ще бъде учредено възмездно право на преминаване на участък от скоростния четирилентов път I-1 Мездра – Ботевград.
По решение на ОбС от днес общината ще осигури 1200 лева за участие на самодейния театър при читалище „Христо Ботев” в традиционния театрален празник в Хисаря. Форумът ще се проведе от 12 до 17 юни. Средства в размер на 1000 лева ще бъдат отпуснати и за представяне на група за народни песни „Севера” при ботевградското читалище в Международния фолклорен фестивал в Ахелой. Той ще се състои от 20 до 23 юни.