С 14 съветника започна сесията на 26 юни т.г. Към предварително обявените за разглеждане 27 точки, по предложение на председателя на Общинския съвет, бяха включени още 4 допълнения, за удостояване с  почетни звания – 3 предложения и за създаването на Наблюдателна комисия към Общинския съвет.
Сесията започна с отговорите на кмета инж. Богомил Георгиев по предварително обявените и раздадени питания от страна на групата съветници на БСП. Съдържанието и на двете питания са качени преди сесията и на нашия сайт.
Първото разгледано питане касае проблемите, които според вносителите съществуват в МБАЛ “Проф. д-р Герчев” в Етрополе и състоянието на Спешната помощ.
Другото питане, представено от Владимир Александров, се отнася до работата по изкърпването и преасфалтирането на уличната мрежа в общината.
При първа възможност, като право на отговор, на сайта ще качим отговорите на кмета инж. Богомил Георгиев и по двете питания.
По всички предложениs в дневния ред бяха приети и съответните решения, които можете да намерите на официалния сайт на Общината etropolebg.com.
Първото след питанията беше предложението за приемане на Програма за закрила на детето за периода 2012-2013 година.
Като председател на Общинската комисия по образованието Мила Манчева направи предложение за детайлизиране на програмата и да се направи план с конкретни дейности и срокове за нейното изпълнение. Предложението не беше прието.
В изказването си по проекта за Програма Николай Билев, подчелта важността й, за да бъде приета, защото според него образованието в Общината деградира, увеличава се броят на противообществените прояви на непълнолетни и малолетни. Конкретното му предложение е за изграждането на видеонаблюдение, което да бъде спирачка срещу такива прояви. Предложението също не беше прието от общинските съветници.
По повод изказването му, направи реплика кметът инж. Богомил Георгиев, който каза че образованието в общината не само, че не е деградирало, а наши ученици са на първо място в страната по математика.
Инж. Милчо Цацов изказа мнение, че в Етрополе назрява един друг тревожен въпрос, този с наркотиците и предложи да се организира специална дискусия по него със съответния анализ и решения. Предложението беше подкрепено и от кмета инж. Богомил Георгиев.
Бяха приети и останалите предложения за сесията, като решенията към тях касаят домашен социален патронаж, изграждането на Център на деца с увреждания,  за социална интеграция и рехабилитация, рекултивацията на депото за битови отпадъци, кандидатстването за изграждането на Мемориален парк.
Повечето от предложенията касаят отдаването под наем, отчуждаването и възстановяването на земеделски земи, допускане на изменения по градоустройствения план.
Съветниците разгледаха и приеха предложението относно изменение и допълнение на Методиката за реда, начина  и условията за отпускане на еднократна парична помощ.
Бяха подкрепени две подадени молби от граждани за отпускане на еднократна парична помощ в различни размери.
Беше създадена наблюдателна комисия към Общинския съвет, чиито цели и задачи сме качили като отделен материал в сайта.
С почетен знак “Златен герб на Община Етрополе” беше удостоен Радослав Стоянов, а 14 годишните състезатели Николай Пламенов и Теодора Николаева получиха почетна “Грамота” за постигнати големи и трайни успехи в бойния спорт Таекуон-до.
Тези решения са качени също като отделни материали.