Мъжкият национален отбор завърши със загуба участието си в турнира European Basketball Tour в София. Момчетата на Росен Барчовски отстъпиха пред Украйна с 65:82 отново пред празни трибуни в "Арена Армеец". Това бе трето поражение за българите в надпреварата, които се представиха достойно и срещу Турция, и срещу Полша в предишните дни, но така и не успяха да спечелят двубой.

Нервите взеха връх, заради грубата игра на украинците. Нещата излязоха от контрол в последните минути. България губеше с 44:57, а съдиите отсъдиха с нарушение в атака против Седрик Симънс. Американецът възнегодува, а реферите само това чакаха и го санкционираха с техническо. Възмутен от ситуацията и за да защити баскетболиста, на свой ред реагира и Росен Барчовски. Арбитрите пробваха да му запушат устата с нов технически фаул. Това не помогна, а Барчовски получи втори, след което и директна дисквалификация. Резултатът пък нарасна на 44:61, след като украинците си вкараха кротко наказателните удари.

Големият отсъстващ тази вечер бе капитанът Филип Виденов. Гардът изгледа срещата като зрител и дори не бе включен в групата за мача. Причината е проблемният му глезен, който продължава да го тормози от началото на подготовката. След загубата от поляците снощи лидерът на "лъвовете" призна, че го е изкълчил отново, а днес опасенията, че няма да го видим в игра се оправдаха.

В отсъствието на Виденов реализатор на двубоя стана Чавдар Костов. Юношата на Левски отбеляза 26 точки, между които впечатляващите 6 тройки от 7 опита, но те не стигнаха за нещо повече от почетна загуба срещу Украйна.

Нито един друг баскетболист от националния отбор не успя дори да доближи границата от 10 точки. Трима завършиха с по 7 точки в актива - Божидар Аврамов, Павел Маринов и Мартин Дурчев. Центърът Станислав Ваклинов отбеляза 8. Николай Върбанов, който доминира в предишните две срещи със солидно присъствие в подкошието, този път остана много далеч от възможностите си и се прибра в съблекалнята със скромните 2 точки.