Дебютантката на олимпийски игри в стрелбата Антоанета Бонева си тръгна със сълзи на очи от стрелбището в Лондон, след като остана девета в квалификацията на 10 метра пистолет с резултат от 384 точки и остана само на точка от финала.

“Трудно ми е да говоря. Не знам какво да кажа. Сама съм си виновна. Деветото място не е лошо, но когато знаеш, че си бил толкова близо, е много болезнено. Мъчно ми е. Този резултат е най-добрият ми изобщо през сезона. С него влязох във финала на Световната купа в Мюнхен. За съжаление се оказа недостатъчен. Дано на 25 метра да имам малко повече късмет. Сръбкинята имаше в последния изстрел. Аз уцелих и една осмица. Ако не го бях направила, сега можеше да е друго. Първа Олимпиада ми е и ми е болно, че бях толкова близо до влизането във финала”, каза още Бонева, която пропусна Игрите в Пекин заради положителна допинг проба за кокаин.

Една от големите надежди на България за медал - Мария Гроздева, стреля под нивото си и завърши на 24-о място. Гроздева, носителка на три бронзови медала от олимпийски игри в тази дисциплина, регистрира резултат 378 точки. Гроздева и Бонева ще имат нова възможност да атакуват медалите в другата дисциплина - малокалибрен пистолет, където Мария Гроздева е двукратна олимпийска шампионка.