Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева имаше изключителен малшанс в коронната си дисциплина 25м пистолет на Игрите в Лондон. Българката завърши на седмо място в квалификацията, с равен брой точки с още две състезателки, но се стигна до прострелка, в която тя отстъпи на двете си съпернички и финишира девета в крайното класиране. Втората ни представителка Антоанета Бонева също се представи много силно, но остана десета.

Мария Гроздева не успя да се класира за финала, въпреки че направи изключително представяне във втората част на квалификацията и записа цели 299 точки при бързата стрелба. Преди това в прецизната стрелба тя бе извън топ30 след само 284 пункта. Така общият и сбор стана 583, а с този актив бяха и сръбкинята Арунович и севернокорейката Джо. Стигна се до прострелка, в която българката записа 48 точки, а Джо и Арунович приключиха съответно с 50 и 49 и това изхвърли Гроздева от финала.

Антоанета Бонева се представи много силно и двете си стрелби и записа съответно 289 точки в прецизната и 293 в бързата, което я прати на десето място с 582 пункта – на само един от място във финала.

Победителка в квалификацията с олимпийски рекорд от 591 точки стана Жанми Ким от Корея. Втора с 586 е тайландката Таняпорн Пруксакорн, а трета с 585 е китайката Йин Чен.