На организираният от БСП протест на площада пред храм-паметника „Св. Ал. Невски" в София са пристигнали хора от цялата страна. Те са се предвижили до столицата със 100 автобуса и 20 микробуса, паркирани в близост до района на храма, където движението на автомобили е затруднено и дезорганизирано.  За момента обстановката е спокойна, има засилено полицейско присъствие, предаде репортер на Novini.bg.

Пристигналите на площада са от различни възрасти и споделят, че са тук, защото искат да променят бъдещето си. Привържениците на социалистите се разкарват с трибагреника в ръка и със знамена на БСП.

По-рано днес стана ясно, че на сцената ще се качат политици и граждани, които ще отправят своите послания за референдума за Белене, за борбата с младежката безработица и за грижата за младите майки и децата.

По време на протеста, който е под мотото „Да сложим точка на управлението на ГЕРБ", ще бъдат засегнати проблемите на възрастните хора, на пострадалите от земетресението в Перник, както и на случващото се в здравеопазването.

Председателят на БСП Сергей Станишев ще отправи своето послание към хората и призове българите да сложат точка на управлението на Бойко Борисов. Преди началото на митинга лидерът на левицата, придружен от млади социалисти, ще измине пеш разстоянието от централата на партията на ул. „Позитано" 20 до площада.

Вчера от партията разпространиха съобщение, че разполагат със сигнал - псевдо-група фенове на един пловдивски футболен отбор се канят да саботират протеста. В тази връзка Градският съвет на БСП в София подаде сигнал в СДВР.