Рилски спортист излезе с отворено писмо до Българската федерация по баскетбол. Това бе публикувано на официалния сайт на клуба и е подписано от президента на Рилецо инж. Петър Георгиев. В него се обяснява становището на клуба относно случилото се на мача между Левски и Рилски спортист от изминалия 14 кръг на Национална баскетболна лига.


В писмото се казва още, че президентът на Рилски спортист иска оставката на председателя на съдийската комисия Стефан Станев.


Предлагаме ви пълния текст на писмо без редакторска намеса.


 


БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ “РИЛСКИ СПОРТИСТ” - САМОКОВ


Изх. № 08/29.01.2013г.


ДО   


ПРЕЗИДЕНТА НА 


БФ БАСКЕТБОЛ 


 


УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ 


НА БФ БАСКЕТБОЛ  


относно: мач „Левски – Рилски спортист” от 26.01.2013г. и изявления 


 Уважаеми господа,   


 Във връзка с проведения на 26.01.2013г. мач от НБЛ между Левски  и Рилски спортист и някои изявления в медиите на треньора на Левски след срещата, моля да вземете предвид следното:   


Считам действията, изявленията, внушенията и манипулациите на треньора на домакините (който е и национален треньор) за абсолютно недопустими. 


Изненадан съм от факта, че в доклада на дежурния представител  Ст. Станев (който е и председател на Съдийската комисия) изобщо не са описани нито поведението на треньора на домакините (по време на мача и след него), нито действията след мача на други привърженици на отбора на Левски. Още по-фрапантно е, че в раздела „поведение на публиката” е посочено, че „няколко пъти феновете на Рилски спортист скандираха „мафия”, а въобще не е споменато за изключително арогатнтото, просташко, цинично и гаменско държане на малка група от публиката на домакините, които за пореден път, през целия мач, сипеха обиди псувни и закани. С оглед изложеното, считам, че Ст. Станев не може да продължава да бъде комисар и още по-малко – председател на Съдийската комисия на БФБ.


Очаквам БФБаскетбол да вземе адекватни мерки по повдигнатите проблеми.   


Що се отнася до съдийските отсъждания във въпросната среща -  твърдо вярвам, че дори и да са допуснати грешки, то те не бяха умишлени и не повлияха върху крайния изход на двубоя и по никакъв начин не помогнаха на по-добрия отбор – този на Рилски спортист, да спечели срещата.   


БК Рилски спортист не е участвал и няма да участва в каквито и да е „войни”, явни или задкулисни, на или извън баскетболните терени. 


БК Рилски спортист ще продължи да съществува, да се развива и да трупа успехи, за радост на хилядите си привърженици и в името на стотиците деца от школата, занимаващи се с баскетбол.                                         


С уважение - Председател на БК Рилски спортист:  


(инж. П. Георгиев)