Община Ботевград ще кандидатства с проект по ОП „Развитие на човешките ресурси", схема за безвъзмездна финансова помощ „Да не изоставяме нито едно дете". Реализирането на проекта ще даде възможност за осигуряване на социални услуги в двата центъра за настаняване от семеен тип, които се изграждат по друг проект на общината.


ОбС да гласува „за” прехвърляне на финансови средства в размер на 9 900 лева от бюджетната сметка на общината под формата на временен заем за разплащане на неотложни разходи по проект „Насърчаване на трансграничното сътрудничество чрез модернизация на социалната спортна инфраструктура в общините Ботевград и Палилула, Република Сърбия”.
Припомняме, че по този проект бе направен ремонт на четирите баскетболни площадки и бе изграден паркинг пред зала „Балкан”.
Общината ще отпусне 150 000 лева, необходими за цялостната организация и дейност на БК „Балкан” – Ботевград до 31.08.2013 год.


Общинският съвет подкрепи предложението на общината да отпусне от собствени приходи1500 лева за спешна операция на двегодишния Анимир Тодоров от Скравена. Детето е с вродени деформации на крайниците, но има шанс да проходи.


Съгласно решение на местния парламент от вчера община Ботевград ще подпомогне с 2500 експедицията на алпинистите Христо Прокопиев и Асен Попов до връх Аконкагуа в Южна Америка.


Общинският съвет одобри пазарна цена и даде разрешение на общината да извърши продажба на обект – общинска собственост, със съответното право на строеж, на „Лекс Груп” АД. Той се намира на площад „Незнаен воин”, ет.1. Обектът е с площ 350 кв.м. и представлява складове и тоалетни. Определената пазарна цена на имота е 45 100 лева.
Мотивът за извършване на разпоредителната сделка е, че преди няколко месеца „Лекс груп” придоби чрез търг друг имот – подлез с два склада, който е единственият подход към обекта, който дружеството иска да закупи.


Съветниците приеха Общинска програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета за периода 2013-2016 година.


На вчерашното заседание бяха взети решения за удължаване на срока за ликвидация на „Родина 75 И” с шест месеца, считано 22 февруари 2013 год., и промяна в числеността и структурата на персонала на общинската администрация.