В четвъртия епизод на Survivor започна все по-ясно разпределениe на силите.
 
Първата игра за награда в новия сезон донесе и поредната победа за Тортуга. За надмощието им допринесоха и заниманията, които организира за племето треньорката по лека атлетика Светла Димитрова-Пищикова.

Отборът спечели шевна машина, платове, конци и игли, за да поднови гардероба си с дрехи, които са по-топли и подходящи за островния климат.

Освен 48-те кокосови ореха, които събраха в хода на състезанието, всички получиха по още един бонус - торба с бански костюми.

Унижението за Барбадос е пълно - съперниците им придобиха правото да си откраднат някакъв битов предмет от техния лагер и избраха да ги лишат от една тенджера.

Междувременно в другия лагер, Барбадос, се вихрят луди флиртове – Биляна продължава успешно да привлича вниманието на Дренски и Станислав, Александър изрази несъгласие с това, което се случва между тримата – според него на мъжете не им е до никакви връзки.

Той обвини Биби, че се присламчва към най-силните поради чисто тактически съображения.

Друга от дамите в Survivor, Меги Дерм, заяви открито, че харесва Жоро, но поради голямата разлика в годините им между двамата не можело да има нищо друго освен приятелство. Дали е така, предстои да видим в следващите епизоди.