Решението дали Атака ще влезе в пленарната зала по време на гласуването на правителството ще бъде взето на заседание на парламентарната група. Това заяви депутатът от Атака Десислав Чуколов.

Вероятността в залата да има депутати от ГЕРБ и така да осигурят кворум за БСП и ДПС е много по-голям, отколкото в залата да има хора от Атака. С блъфовете и излизането от ЦИК не се позволява на двама избрани за народни представители да станат депутати, заяви Чуколов. Вчера ГЕРБ блокира заседанието на комисията, която трябваше да вземе решение свързано с избора на представители на БСП. Илияна Йотова предпочете да продължи да бъде депутат в Европейския парламент пред българското Народно събрание. По процедура влиза следващия в листата, но то трябва да бъде утвърдено от ЦИК.

Атака ще гласува за налагането на мораториум върху цените на тока, каза Чуколов. По отношение на сблъсъка с репортер на СКАТ вчера, атакистът каза, че той е действал по поръчка на партията Национален фронт за спасение на Бойко (партията се казва Национален фронт за спасение на България). Волен Сидеров не е блъскал полицая, дошъл да разтърве атакистите и репортера. Българската полиция трябва да пазва българския народ, а не да се намесва по този начин, обясни Чуколов. Той каза, че националистите -депутати искали репортера да се извини заради квалификацията на Валери Симеонов, че избирателите на Атака са лумпени.