Такова е решението на сесията на Общинския съвет, състояла се на 18 април. Дългоочакваната структура на общинската администрация предвижда кметът да има двама заместници. Ще работят четири отдела със съответни дирекции. Кметът ще определя състава им и броя на щатовете. Общият брой на общинската администрация е от 56 човека.
На сесията бяха предвидени за разглеждане 13 точки. По всяка една от тях има и съответното решение, като остана без решение докладната записка на арх. В.Делчева-главен архитект на общината за възлагане и изработване на общ устройствен план на с.Бойковец и неговото землище поради липса на средства.
Прилежащият към закритото училище в с.Ямна имот от над 10 дка площ с прилежащите сгради беше обявен от публична общинска собственост за частна общинска собственост и ще се обяви конкурс за продажбата му. Причината е в постоянно рушащите се сгради.
Промени има и досегашното статукво на някогашната детска градина срещу СОУ „Христо Ясенов”, която е продадена отдавна, но по регистрите на общината се води като детска градина.С решението на сесията това се променя и върху имота вече ще може да се изграждат друг вид постройки.
Беше приета Наредба № 17 за принудително изпълнение на заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи или на части от тях  на територията на Община Етрополе по чл.196 от Закона за устройството на територията.
Прие се предложението относно изменение и допълнение на Наредба № 5 от 23.02.2005 година за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи – общинска собственост, собственост на Община Етрополе.
Етрополе също ще се включи в сдружението с нестопанска  цел по изграждането на регионално депо за безопасни отпадъци от общините Ботевград, Правец и Етрополе.
Сесията одобри терените с общински гори, които са пострадали от ледолома и ледовала през изминалата зима и ще се отдават на търг с тайно гласуване за предоставянето им за сечища.
Беше приет списъка за броя, вида и местонахождението на жилищната общинска собственост.
Беше прието и изменението на Решение № 40 от 16.11.2008 година за увеличение на социалните асистенти от 30 на 40.

Със задна дата общинските съветници гласуваха от 1 януари 2008 г. всеки съветник, който присъства на заседание или сесия, да получава за това по 21 лева възнаграждение
За жителите на Етрополе и района, които имат интерес или отношение по решенията на сесията, ще могат да ги прочетат или свалят от сайта на общината – etropolebg.com. Впоследствие ние също ще ви запознаем с някои от подробностите по взетите от сесията решения.