Отборът на Балкан е вторият финалист на държавното първенство за кадети (16). Това стана факт, след като във втория полуфинал ботевградчани надиграха категорично отбора на Баскетболно детство с резултат 74-56. Така утре от 15.00 часа те ще спорят за златните медали срещу Академик София, а преди това от 13.00 Баскетболно детство излиза срещу батковците си от Левски в мача за бронзовите медали.


Балкан започна ударно срещата и вкара първите 10 точки в нея. До края на първата част тимът поддържаше преднината си около тази граница, но в последните пет минути на имаше силни моменти. В тях Баскетболно детство не вкара нито точка, а ботевградчани се отчетоха с 9 поред и се откъснаха напред с 23. В третата част разликата стигна до 25 точки, но "сините" отговориха със серия от 8-0 и свалиха до 17. За повече обаче те нямаха сили и така двубоят завърши с категоричен успех за ботевградчани.


Цанко Краев бе най-резултатен за победителите с 19 точки, а други трима - Здравко Христов,  Георги Тодоров и Владислав Вушев вкараха по 14.


За Баскетболно детство 15 точки отбеляза Мартин Тимов, а с 11 завърши Рад Главчовски.