Младежки фолклорен ансамбъл с хореограф Стоян Стоянов се завърна със сребърен медал от третото издание на фестивала за народни танци „От Трън по-убаво нема”. Младите танцьори участваха във втората част на конкурсната програма. Техният ръководител бе включен в състава на журито, което оценяваше изпълненията на клубовете през първия ден на фестивала.
„За първи път Младежки фолклорен ансамбъл – Ботевград участва в този фестивал. Представихме се с два танца – Лазарки и Дайчово хоро, и спечелихме сребърен медал в средношколската група. Аз не бях в журито, което оценяваше младежите, поради факта, че моите възпитаници трябваше да участват. Организацията беше на много високо ниво. Фестивалът се проведе в центъра на град Трън, като за целта бе изградена специална сцена. Началото беше поставено с дълго хоро, на което се хванаха всички участници – любителски фолклорни ансамбли и клубове от цялата страна. Редът за представянето им бе определен чрез жребий. Програмата включваше и дефилир на участниците. Според регламента ансамблите и клубовете се представиха с автентични танци. Всички бяха много добре подготвени. За класираните на призовите места бяха осигурени парични награди от спонсорите на фестивала. При клубовете първо място бе отредено на „Тропен дъ денс” – Карлово, а при ансамблите – на „Родолюбец” – Кюстендил. Победителите получиха златни статуетки и по 500 лева. Към фестивала имаше голям интерес и през двата дни. След задължителната програма се проведе празничен концерт. Остана време и за приятна разходка сред забележителностите в самия град и неговите околности. Имахме възможност да се разходим до Трънското ждрело, което е сред стоте национални туристически обекта в България, и да разгледаме Музея на киселото мляко. По време на екскурзията за всяко дете имаше сандвичи, вода и по една фланелка с логото на конкурса”, разказа хореографът Стоян Стоянов.
Организатори на Третото издание на фестивала „От Трън по-убаво нема” бяха Община Трън, Клуб за народни танци „Боди фолк” и читалище „Гюрга Пенджурова 1895”.
      .