Балкан Ботевград ще бъде един участници в Балканската баскетболна лига (BIBL) в нейния шести сезон - 2013/2014. Това бе потвърдено днес в официалния сайт на лигата - balkanleague.net.


 "Ние се радваме, че Балкан се завръща в Балканската лига. Той е сериозен отбор, с добър треньор и с очаквана силна селекция за новия сезон. Има подкрепата и на ръководството на общината - нейният кмет Георги Георгиев е и председател на БК Балкан. Радва се и на изключителната поддръжка от страна на привържениците на отбора", казаха от ръководството на BIBL. Директорът на лигата Шай Щрикс изрази надежда, че тимът ще направи такава селекция, която да му позволи да атакува дори и Файнъл Фор на новото издание.


 От Балканската лига очакват тази есен да бъде завършена новата спортна зала. Според последните информации тя ще бъде готова в края на месец ноември. Именно с това ще бъде съобразена и програмата за домакинските мачове на Балкан, така че само една или две срещи да се играят в друга зала - тази в Правец, тъй като старата зала Балкан вече не отговаря на съвременните изисквания на ФИБА.


Балкан вече има едно участие в Балканската лига - през сезона 2010/2011 година. Той бе в група с Морнар Бар, Фени Индустри и Търгу Муреш и завърши с 1 победа над Рилски спортист и 7 загуби.


 И през новия сезон Балканската лига ще запази формата си от миналата година. Участващите отбори ще бъдат десет, разделени в две предварителни групи по 5 отбора.


От BIBL се надяват до две седмици да бъдат обявени всичките 10 участващи тима. Засега стопроцентово са сигурни 8, за останалите две места има 4 кандидати.


От Балканската лига пожелават успех и на Марин Механджиев в новата му роля на тийм мениджър на Балкан.