В деловодството на Oбщина Ботевград е входирано питане до кмета на общината от общинския съветник Иван Гавалюгов. Питането е провокирано от изнесената на последната общинска сесия информация за спорта, в която бе дадена и много добра оценка на състоянието на спортната база. По време на дебатите по тази точка бе поставен проблемът с ремонта на спортните площадки, но на зададените въпроси съдържателен отговор не бе даден от представителите на общинското ръководство. На разискванията по информацията не присъства кметът Георги Георгиев, тъй като напусна заседателната зала още преди да се докладва информацията, поради притеснение от негова страна за наличието на конфликт на интереси. Поместваме пълния текст на питането.



До Кмета на Община Ботевград
чрез Председателя на Общински съвет Ботевград

ПИТАНЕ


от Иван Александров Гавалюгов,
Общински съветник в ОбС Ботевград, мандат 2011-2015

Във връзка с приключване на строително-ремонтните дейности, извършвани на спортните площадки до зала „Балкан“, финансирани с европейски средства по проект „Насърчаване на трансгранично сътрудничество чрез модернизиране на социалната инфраструктура в областта на спорта в общините Ботевград и Палилула” и поради лошото функционално, а вече и физическо, състояние на този обект, имам следните няколко въпроса:

1.Кой/кои персонално са авторите на идейния, инвестиционния и работния проекти и кой е консултантът в областта на изграждане на спортна инфраструктура, които Община Ботевград е използвала при разработване на проекта за ремонт на спортните площадки ?

2.Какви конкретни строително-ремонтни дейности са заложени и извършени по проекта и каква е количествено-стойностната сметка за всяка извършена дейност?
*Моля в писмен вид да предоставите подробна количествено-стойностна сметка на извършените по проекта дейности/придобити активи, като за всеки разход предоставите информация за:
   - извършена дейност/придобит актив
   - изпълнител/доставчкик
   - изплатена сума

3.Каква оценка давате на така извършената модернизация на спортните площадки и какъв е реалният ефект от реализацията на така разработения проект?


22.07.2013
Ботевград