Председателят на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров е разгледал днес новостроящата се спортна зала в Ботевград. Той е споделил с кмета Георги Георгиев, че едва преди няколко дни е разбрал за реализацията на този мащабен проект.


„Председателят на Българската федерация по волейбол дойде специално, за да разгледа новостроящата се спортна зала. Намеренията на федерацията са, ако залата бъде построена до края на годината, най-късно в началото на следващата, и отговаря на всички европейски и световни изисквания, да я използва за състезания на националния отбор по волейбол. Данчо Лазаров се поинтересува с какви средства се реализира проекта. Отговорих му, че общината разчита изцяло на собствени си сили”, каза пред наш репортер кметът Георги Георгиев и допълни: „За нас е достатъчно, че спортните федерации проявяват интерес към новата зала в Ботевград.”.


Според Георги Георгиев в страната не се знае за изграждането на многофункционална спортна зала в нашия град. „Това наистина ме учудва. Не говоря за Варна и Бургас, но София е до нас. Данчо Лазаров сподели, че преди пет дена е научил, че в Ботевград се строи такъв обект. Това не е първото посещение, при което установяваме, че хора, които живеят в столицата, не са чували за проекта. Според мен медиите трябва да обръщат повече внимание на подобни събития”, каза още градоначалникът.