Срещу Рилски спортист утре Неманя Милошевич ще изиграе последният си мач с екипа на Ямбол. Той ще продължи кариерата си във втора дивизия на Испания за отбора на Бургос.


В началото на сезона между Милошевич и ръководството на БК Тунджа Ямбол бе постигната договорка черногорецът да започне първенството с ямболския отбор, но при получаване на изгодна за него във финансово отношение оферта от чуждестранен клуб, да има възможността да напусне Ямбол.


До този момент Милошевич отхвърли няколко отправени към него предложения и продължи да играе за тима, но договорът, подписан от него с испанския клуб, който има амбиции да се пребори за промоция за висшата лига на Испания, е доста примамлив. Ямбол не може да отговори във финансово отношение на превишаващата многократно испанска оферта и логично Неманя Милошевич ще поеме към Пиренейския полуостров.


Въпреки че можеше да се присъедини към новия си отбор още през седмицата, той помоли за отсрочка новите си работодатели за да може да играе в мача срещу Рилски спортист, осъзнавайки важността на този двубой. Така той иска и да се отблагодари на ямболските фенове с една последна изява в зала „Диана”.


Неманя Милошевич благодари на ръководството на БК Тунджа Ямбол, на треньорите, с които работи, на всички свои съотборници и на всички привърженици на ямболския отбор.