Второто ново попълнение в отбора на Левски Лукойл, подписал тази седмица с новия клуб, е черногорецът Неманя Милошевич. Той е висок 204 см и е на 30 години.


Впечатленията у привържениците на Балкан от Неманя Милошевич са съвсем отскоро. Той бе в състава на румънския Орадя и игра срещу Балкан в турнира за Купата на ФИБА Европа. Феновете със сигурност помнят, че балканци отстраниха тима от Румъния само с 1 точка разлика в двата мача. В Ботевград спечелиха с 16, а в Румъния паднаха с 15 точки и отидоха в груповата фаза на турнира. В първия мач в Ботевград 204-сантиметровият черногорец отбеляза 15 точки и овладя 10 борби. А в реванша в Орадя 30-годишният Милошевич вкара цели 36 точки и също взе 10 борби.


Преди по-малко от месец Неманя Милошевич прекрати договора си с румънския клуб и се завърна в родината си  с намерение да не играе до края на сезона. Очевидно от Левски Лукойл са предложили оферта, на която трудно се отказва. И Милошевич вече направи първа тренировка с новия си тим и заедно с другия нов играч - американския гардДарил Брайънт, ще могат да играят във финала за Купата срещу Рилски спортист.


Ще припомним, че след като игра за черногорските Будучност и Морнар Бар, кариерата на Милошевич в Европа започна от отбора на Тунджа Ямбол, след което бе в румънския Енергия Ровинари, Цмоки Минск и Франция.