Състезателят на ботевградския таекуондо клуб "Сунг Ри Атлантик" и на националния отбор на България Владимир Далаклиев за втора поредна година бе награден от Еврофутбол по програмата "Млади таланти".


На церемонията днес, 12 декември, която се проведе на сцената на Playground в Paradise Center в София, бяха представени постиженията и резултатите от втората година на програмата, чрез която 24-мата млади спортисти получиха средства за тяхната подготовка, закупуване на екипировка, участия в състезания и тренировъчни лагери. Присъстваха призьорите по програмата заедно със своите треньори, представители на Групата на съветниците, сред които и Евгения Раданова, на медийните партньори на инициативата - Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg и гости.


Всеки от Спортните таланти бе награден със специално изработена плочка от благороден метал, наподобяваща медал.


Програма "Спортни таланти“ вече се превръща в дългосрочен ангажимент и инвестиция на "Еврофутбол“ в младите български атлети. Ние им подаваме ръка в момент от тяхната спортна кариера, когато те имат най-голяма нужда от това. Ние не просто ги подпомагаме финансово, ние сме до тях постоянно, споделяме техните тревоги и радости, трудности и успехи. Техният талант, тяхната вяра и мечти ни карат да вярваме, че правим нещо наистина стойностно и важно.“ Това обяви Елица Иванова – ръководител "Връзки с обществеността“ в "Еврофутбол“ по време на церемонията.


Подробности за кандидатстването в новото издание на програмата даде изпълнителният директор на фондация "Работилница за граждански инициативи” Илияна Николова, която е партньор на букмейкърската къща в реализирането на програмата. "Устойчивостта на програмата се изразява и в дългосрочната подкрепа, която "Еврофутбол“ оказва на спортистите, които могат да получават финансиране в продължение на три години“, заяви Николова. Конкурсът ще стартира на 06.01.2014 г. и ще продължи до 03.02.2014 г. Условията за участие са сходни с тазгодишните, предстои да бъдат качени на сайта на фондацията и на www.eurofootball.bg формулярите за кандидатстване, подробните указания и пълна информация за програмата.


Снимка: sportal.bg