Директорът на дирекция „Социално подпомагане” – Ботевград. Камелия Иванова да бъде включена в състава на Обществения съвет за социално подпомагане при община Ботевград, реши днес ОбС. Сегашният състав на Обществения съвет е избран с Решение № 25 от 15.12. 2011 год., на основание чл.35 от Закона за социално подпомагане. В него влиза и Петя Кочкова, която оглавяваше дирекцията преди Камелия Иванова. Това стана ясно от изказването на кмета Георги Георгиев: „Кочкова остава в съвета, не защото е симпатична на кмета, а защото натрупа опит, докато беше директор на дирекцията.”.


На днешното заседание бяха направени промени в състава и на две постоянни комисии към Общинския съвет. По предложение на Йорданка Лалчева Иван Начев бе избран за председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси. Преди него тя се оглавяваше от Радослав Наков, който стана управител на общинската фирма ВиК. Мястото на Иван Начев, който бе секретар на същата комисия, зае Тодорка Петрова, която днес положи клетва като общински съветник. Нейната кандидатура бе предложена от Маргарита Кирова. Новото попълнение в Постоянната комисия по Териториално развитие и екология е Милчо Владимир от ПП „Атака”. Това предложение също бе направено от Маргарита Кирова.


По време на обсъждането на докладната за промени в състава на двете комисии се чуха и други предложения. Христо Якимов предложи Филип Филипов за председател на Комисията по бюджет и финанси, а Цветелин Цветков – за член на Комисията по териториално развитие. Цветан Миньовски предложи за председател на Комисията по бюджет и финанси да бъде избран Иван Гавалюгов, а за секретар – Цветелин Цветков. Предложенията на опозицията обаче не бяха приети.