Въпреки че не е на първото място в Югозападната "В" група, футболният отбор на "Балкан" от следващия сезон може отново да заиграе в Западната "Б" група. 

Този извод се налага от решението, което взе днес изпълкомът на БФС да увеличи броя на отборите в двете "Б" групи от 14 на 16.

"Решихме да променим структурата на двете "Б" групи на по 16 отбора. Те ще бъдат допълнени от отбори от "В" групите. Това решение е продиктувано от факта, че професионалните ни клубове нямат достатъчно мачове. Не е нормално аматьорските групи да играят по 20 кръга, а професионалните ни футболисти да имат само 13 кръга, четири месеца да почиват и отново да играят 13 кръга и пак четири месеца да почиват. От друга страна много от клубовете във "В" група показаха желание и амбиция, подобриха базата си, финансово са обезпечени. Това ни накара да увеличим броя на отборите във втория ешелон", обясни вицепрезидентът на БФС Стефан Орманджиев.

Досегашният вариант "Балкан" да влезе в "Б" група минаваше през евентуалното му участие в бараж с втория от Северозападната "В" група.  Той обаче щеше да стане реалност само ако в друг бараж - този за влизане в елита, "Миньор" Перник победи "Калиакра".