Вчера, 24 юни, се проведе шестото редовно заседание на Общинския съвет.
От сесията отсъстваха Владимир Александров и Георги Николов.
Предвидените по дневния ред материали бяха докладвани от заместник-кмета Венета Гергова.
Особеното беше спокойната и делова работа на сесията, която беше предопределена донякъде и от съдържанието на дневния ред: отмяна, допълнение или изменения на предишни решения, управление и разпореждане с имоти бяха преобладаващата част от дневния ред . По всички точки бяха приети предложените проекти за решения, с направените допълнения или поправки към три от тях. Само на три не се взе решение с пълно болшинство.
По една от допълнително внесените три точки не се стигна до решение.
Сесията започна с изслушване на отговора от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева по повод приетата на миналото заседание и изпратена до министерството на регионалното развитие декларация за състоянието на пътя Етрополе-Правец. По предложение на Милчо Цацов отговорът беше внесен за обсъждане като допълнителна точка в дневния ред. Съветниците не останаха удовлетворени от отговора и взеха решение да се изпрати ново писмо, в което да се конкретизират участъците, които не търпят отлагане заради сигурността на пътуващите моторни превозни средства. Писмото да бъде придружено със снимков материал.
Съветниците лазрешиха издаване на Запис на заповед от ,,МИР-И
ЕООД" в полза на Агенцията за хората с увреждания, обезпечаваща
стойността на договора за безвъзмездна финансова помощ по проект „Оборудване на дърводелски цех и разкриване на две нови работни места в „МИР-И ЕООД”, предприятие за хора с увреждания.
Гласуваха единодушно направените от Боряна Керемидска предложения относно удостояване на Ралица Цанкова Ботева, Йоан Даниелов Димитров и Васил Георгиев Василев с „Почетен знак" на Община Етрополе „За граждански принос".
Решенията по някои от материалите ще качим отделно.