Днес група общински съветници внесоха официално питане до кмета на общината относно връчения му проекто-доклад от Сметната палата. Съгласно закона, общинският кмет трябва да даде отговор на поставените му въпроси и да предостави изисканата информация и документация на следващата редовна сесия на ОбС Ботевград, която ще се състои на 24.09 - сряда от 9:00 ч. в малкия салон на читалища "Христо Ботев".


Публикуваме пълния текст на питането на групата съветници.


ПИТАНЕ


от група общински съветници от


ОбС Ботевград – мандат 2011-2015 г.


Уважаеми г-н Кмете,


в официалния електронен сайт на Сметната палата на Република България е публикувано съобщение, което информира, че на 11.09.2014 г. персонално Ви е връчен проект на одитен доклад №0200007213 за извършен одит за съответствие при финансовото управление на община Ботевград за периода от 01.01.2012г. до 30.06.2013 г. В тази връзка и в унисон с многократно афишираната от Вас прозрачност в управлението на общината, желаем да ни информирате дали в проекто-доклада се съдържат констатации за извършени съществени нарушения при финансовото управление на Община Ботевград в проверявания период. Ако има такива констатации, моля посочете ясно и конкретно основните констатирани нарушения. 


Считаме, че в качеството си на общински съветници и изпълнявайки контролните си функции, имаме пълно право да бъдем подробно информирани за начина на управление, стопанисване  и разпореждане с общинското имущество и активи, включително и да бъдем запознати с оценката за това на официалния държавен проверяващ орган. 


Смятаме, че имаме право да се запознаем и с пълното съдържание на проекто-одитен доклад №0200007213 и ако и Вие споделяте мнението ни, че предоставянето му е ясен белег за откритост и прозрачност в управлението на общината, молим да ни го предоставите в пълен вид.


Вносители:


Иван Гавалюгов, Христо Якимов, Филип Филипов, д-р Веселка Златева, д-р Мариана Горгачева