Наблюдателни читатели на botevgrad.com са успели да уловят един твърде любопитен кадър, на който се вижда как един от служебните джипове на Община Ботевград, натоварен със строителни материали, е паркирал пред имението на Георги Георгиев над родното му село Новачене. На електронната поща на сайта получихме и още снимки, с уточнение, че са направени в сряда преди обед, от които е видно, че в имота на ботевградския кмет се извършва мащабно строителство на сграда, надвишаваща размерите на  обикновена вила за отдих. Тъй като на фотосите не се вижда наличието на информационна табела, от която да става ясно кой и какво строи, едно задължително законово изискване, то може само да гадаем за  действителното предназначение на този истински палат.


Най-масово разпространяваната версия в града е, че в имението си от няколко декара, кметът строи хотел на пет етажа с голям закрит басейн. Идеята за тази инвестиция му дошла в момента, в който окончателно бил одобрен проектът за изграждане на високоскоростния четирилентов път Ботевград-Мездра, чието трасе, явно по добро стечение на  обстоятелствата, минава само на няколко десетки метра от имота на градоначалника. Строителството именно на обект, предназначен за  туристическа дейност, се потвърждава и от публикувана обява в официалния сайт на общината, в която се посочва, че е издадено разрешение за строеж №16/11.03.2013 г. от главния архитект на Община Ботевград за изграждане на „туристическа къща за гости„ в поземлен имот №280.062, местността Камен дол в землището на село Новачене, собственост на Георги Цветанов Георгиев


В намерението на ботевградския кмет, разбира се, няма нищо незаконно, нередно и притеснително, стига да може да докаже произхода на немалкото вложени досега средства за оформяне и облагородяване на имота и изграждане на прилежащата техническа инфраструктура, както и произхода на влаганите в момента немалки суми за строителството на хотелската сграда или „туристическа къща за гости“, както е посочено в издаденото разрешение за строеж.


Като се има предвид твърде богатия опит, възможности и умения на ботевградския кмет в привличането и особено в усвояването на европейски средства, напълно възможно е обектът да се реализира чрез спечелен проект по някоя европейска програма.


Определено обаче ползването на превозно средство на община Ботевград за превоз на строителни материали за обект на кмета, вероятно управлявано, и то в работно време , от общински служител, е меко казано неудачно, нередно и недопустимо от законова и морална гледна точка. И тъй като няма обявен строител на кметския обект, надяваме се, че фирмата, която изпълнява строителството, не поставя Георги Георгиев в ситуация на конфликт на интереси.