Дъщерята на кмета Георги Георгиев е внесла заявление в Община Ботевград, с което е поискала да се разреши изменение на подробен устройствен план за обединение на притежавани от нея два съседни имота, намиращи се в емблематичната местност "Камен дол" в землището на с. Новачене. В искането на младата дама е посочено, че  предвид нейните бъдещи инвестиционни намерения е целесъобразно извършване на исканото обединение.


Интересен факт е, че кметската дъщеря съвсем наскоро е придобила тези имоти от свои роднини.  Първо е закупила  по-големия имот от 2591 кв. метра за символична сума от своя баща през изминалото лято, а няколко седмици по-късно е придобила и съседната ливада от 880 кв. м., притежавана от неговия братовчед и настоящ кмет на Новачене Георги Мишев, става ясно от приложените към докладната документи. 


Бъдещите инвестиционни намерения на 22-годишната студентка очевидно са свързани с разширяване на прилежащата площ към  изграждащия се впечатляващ хотелски комплекс. Може би за мнозина ще се окаже изненадващо, но е факт, че инвеститор на мащабния  строеж в местността над кметското село Новачене не е добре познатият и смятан за доста състоятелен градоначалник, а именно неговата дъщеря Цветина, чрез притежаваното и управлявано от младата бизнес дама дружество "Алфа АСТ" ЕООД. 


Информацията от тази докладна за пореден път категорично опровергава злобните и завистливи коментари на ботевградчани, и развенчава мита, че Георгиев притежава страшно много имоти. Напротив. Ботевградският кмет няма почти никаква собственост. Всичко, което е наследил или придобил със скромните си спестявания, тук-там и с някой "хилав" банков заем, съвсем в духа на българската традиция е направил с едничката благородна мисъл - да подпомогне най-близките си - съпруга, син-(екс)депутат, а вече и дъщеря-инвеститор.