Треньорът на Балкан Александър Тодоров не изчака много и отговори на национала Станимир Маринов. Преди няколко дни гардът на Левски заяви, че си е тръгнал от Ботевград именно заради македонския специалист, като и до днес баскетболистът води съдебни спорове с Балкан. Тодоров е готов да си тръгне от Ботевград, за да може Маринов да докаже любовта си към отбора, съобщава в днешния си брой “7 дни Спорт”.


"Моето интелектуално ниво не ми позволява да падам на нивото на неговото изказване, което е базирано само на приказки и клюки. Затова говоря само с факти. Не мога да допусна хора като него, които не знаят кой е Винету, да накърняват името и престижа ми. Той няма нито една шампионска титла и е със само една победа в почти 15 международни мача в последните месеци. Затова давам едно предложение. Aко наистина толкова обича Балкан и си е тръгнал заради мен, да се върне, ако нещата в Левски не се оправят. В деня, в който сложи подпис под договор с Балкан, аз ще си тръгна. Ако не приеме това, всички ще разберат, че той е просто инструмент в ръцете на хора, които нападат ръководството на отбора", заяви македонският специалист.


Фактите, подкрепящи тезата на Александър Тодоров:  


Факт 1: Станимир Маринов подава иск за разтрогване на договора си с Балкан на 9 юли. Ако аз съм причината той да иска да си тръгне, е логично аз да съм в отбора на 9 юли. А аз водих първи разговор с изпълнителния директор Цветан Луканов на моя рожден ден - 17 юли, и си уговорихме среща. Видяхме се и на 21 юли взехме решение да се върна. Как Станимир Маринов е знаел още в началото на юли, че ще се върна в Балкан, а ние сме го разбрали дни след това?




Факт 2: В интервюто си признава, че е направил дисциплинарно нарушение на вътрешния правилник, а в съдебния иск казва, че е глобен безпричинно и заради това твърдение лигата му дава картотека. Ще вземе ли сега лигата мерки след като той си признава, че лъже в иска?




Факт 3: Когато имаш да играеш пети мач в полуфинала с Левски, мач, който чакаме цяла година, знаеш, че ще играеш 35 минути заради контузии в отбора, ако знаеш, че ни докарват съдии от Гърция, ако знаеш, че цял град чака този мач от много години, нормално ли е да тръгнеш за София, без значение дали заради приятели, казино или дискотека? Означава ли този отбор нещо за него, или не му пука за нищо освен за собственото удоволствие.


Факт 4: Ако е бил толкова обиден, защо искаше среща с мен чрез трети хора през август. Не приех тази среща, защото смятах, че той трябва първо да се оправи с хората, които е обидил.