Днес в мач от 16 кръг на НБЛ Балкан се наложи като домакин над Ямбол със 105-68. По-точно е да се каже - в половин мач, тъй като след скандалите, белязали двубоя в началото на третата четвъртина той просто се доиграваше.


А развоят на срещата до този момент въобще не предвещаваше подобни ексцесии, двата тима просто играеха баскетбол, като колегиалността и от двете страни бе взаимна. Когато от третата част бяха изминали две минути и половина, а резултатът бе 52-38 за Балкан, се получи нещо малко очаквано.


След нарушение на Мартин Маринов срещу Карон Джонсън при атака на Балкан, което бе отсъдено от реферите, американецът не сдържа нервите си и удари с лакът в главата баскетболиста на Балкан. Последва дисквалифициращо нарушение за Джонсън. Веднага след инцидента резервите на Ямбол се втурнаха към двамата и бе очевидно, че искаха да тушират ситуацията. Изненадващо обаче реферите отсъдиха дисквалифициращо нарушение на цялата пейка на Ямбол. За същото провинение бе изгонен и Николай Маринов от Балкан.


Близо десет минути Карон Джонсън седеше на централната линия и дълго време не приемаше никакви увещания да напусне. И съдиите вече бяха готови да прекратят мача.  В крайна сметка успя да го склони старши треньорът на тима Юлиян Радионов. При излизане от полето Джонсън изрита един от столовете на резервите.


И стана така, че когато в края на частта Маршавелски излезе за 5 нарушения, ямболци останаха само с четирима играчи до края на мача. Баскетбол вече просто нямаше.


За статистиката - шестима от Балкан са с двуцифрен актив: Мартин Маринов е с 19 точки, Павел Маринов със 17, 16 има Вукота Павич, с 12 е Стаменкович, 11 вкара Лилов, с 10 е Шулович. За Ямбол д 22 точки е Тайлър Лейзър, 17 отбеляза Стоян Петков, 10 добави Тони Бърнас.


В следващия кръг Балкан почива, а последната му среща от второто завъртане е в Самоков с Рилски спортист.