"Българияя очаква това, което се случи на ЦСКА", каза лидерът на ДСБ Иван Костов в Шумен, след края на двудневното Национално съвещание на партията.

Той обясни, че тази фраза е точна политическа прогноза. "Дали на 16 юни, или 16 юли, или по-нататък, това ни очаква, ако не бъдем така добри да изпълним правилата на света, в който сме влезли.

Когато не се спазват правилата, се видя, че дори шампионът на страната може да бъде елиминиран", заяви Костови добави, че в момента има тежки междукоалиционни противоречия сред управляващите, които те трябва да преодоляват.

"Ако БСП спре да защитава Доган от нашите атаки, той ще бъде разобличен за изключително кратки срокове", каза Костови уточни, че една част от членовете на БСП не са в състояние да разберат защо трябва да бъде пазен лидера на ДПС.

"Дълбоко се съмнявам, че са проверявани произхода на средствата и движението на сумите при г-н Доган.

Информацията, с която ние разполагаме, е че поне един от имотите му е на негово име - този в село Дръндар. Поне по снимките, които съм виждала, това е имот, който е за много сериозни суми", допълни заместник-председателят Екатерина Михайлова.

Според Иван Костов "Доган буквално трябва да бъде изваден от акциите, които ние провеждаме срещу него, и ако БСП направят това, то ще бъде с цената на много тежки загуби на доверие за тях.

Лидерът на демократите обяви още, че положението с НДСВ е сходно: "Тепърва започва атаката ни срещу тях и тя върви по линия на прикриване на злоупотреби и нарушения, извършени от министри и ключови политици на НДСВ. Едното е свързано с военните имоти и тепърва ще видите в следващите дни как ще се развива този скандал", каза Костов.

Той обясни, че в петък му се е обадил бившият министър Бойко Ноев, който му казал, че в Министерството на отбраната се е запознал с трети секретен доклад за сделките с военните имоти, различен от този, предоставен на Народното събрание.

"Цената за удържането на тази коалиция оттук нататък ще става все по-скъпа и по-скъпа. Съвсем логично е, че БСП започват сега предизборната си кампания. Опасенията им, че може да има предсрочни избори, са много реални", заяви Костов.

Според него ДСБ трябва да взаимодейства активно с парламентарната и извънпарламентарната опозиция за предизвикване на предсрочни избори. Състоянието на ДСБ в момента обаче той определи като "има много какво да се желае".