Подновени са строителните дейности в семейното имение на бившия кмет на Ботевград Георги Георгиев в местността Камен дол в Новачене. Всъщност имотът се води на фирмата на дъщеря му, но той лично надзирава мащабното строителство, видя наш репортер преди няколко дни.


За известен период от време – преди и по време на местните избори през 2015 година, строежът бе замразен. Предполагаемата причина за преустановяване на работата по него е, че точно тогава Прокуратурата е проверявала сигналите за скандалните схеми, по които семейство Георгиеви са придобивали атрактивни общински имоти.


След като държавното обвинение не видя нищо нередно в съмнителните сделки и прекрати наказателното преследване срещу Георги Георгиев, явно окуражен от резултата в своя полза, той възобнови строителството в имението си в Камен дол.


В строителното разрешение, издадено през 2013 година на фирмата на дъщеря му, е записано, че ще се строи туристическа къща за гости. Както се вижда от снимките, които публикуваме, сградата постепенно придобива вид на солиден хотел, чиято разгърната застроена площ надхвърля 3000 кв.м., а застроената е над 700 кв.м. Той е разположен зад няколко добре поддържани овощни градини - също в имота на Георгиеви.


Безсъмнено семейството  на Георги Георгиев е финансово подсигурено, след като постепенно застроява имотите, които е придобило по време на неговото кметуване. Синът – бившият депутат от ГЕРБ Даниел Георгиев, също ката баща си, следеше отблизо строителството на кооперацията в началото на Зелин. След това бе построена кооперацията до Районния съд, която се води на фирмата на дъщерята. Сега на дневен ред е довършване на хотела в Камен дол. Дали ще изникне още някоя сграда, собственост на семейството на бившия кмет – само времето би могло да покаже…


Между другото, неотдавна наблюдателни граждани съобщиха, че видели Георгиев и придружаващи го лица да оглеждат имота зад Историческия музей. Те се поинтересуваха дали и този апетитен терен в центъра на Ботевград е на бившия кмет. Яснота по темата botevgrad.com внесе още през 2014 година със статията: „Ще има ли „червени фенери” в центъра на града!?” - http://botevgrad.com/news/56788/Shte-ima-li-cherveni-feneri-v-centara-na-grada/Но едва ли за някого ще бъде изненада, ако и въпросният имот се окаже „омотан” в някоя схема.