"От една страна решението да напусна Левски и да стана старши-треньор на Лукойл Академик, е добре за мен като стъпка напред в кариерата ми, но от друга, беше много трудно да напусна бившия ми клуб, особено в момента и в състоянието, в което се намира той сега.


 Беше ми много трудно да взема това решение. Поисках подкрепата на Тити, получих я под някаква форма. Естествено на него му е тежко, сигурно колкото на мен, може и повече, но аз исках да използвам този шанс, да се пробвам да бъда и старши-треньор. През декември имах предложение от Черно море, но тогава ситуацията в Левски беше по-различна. Не всички играчи бяха напуснали. Имаше перспектива да се намери някакво финансиране. Това предполагаше да се направи един още по-боеспособен отбор, с който наистина да се работи, а аз обичам работата си. Обичам да работя, но състоянието, в което Левски се намираше, беше едно, сега в момента, е съвсем различно. Това може би е една от причините тогава да откажа на Черно море и да се съглася сега на следващото предложение. Другата причина естествено е, че когато откажеш на две, три места, може и повече да не те потърсят.  


 Чувствам се зажаднял за нещата, които очаквам да ми се случват и за работата, която имам да свърша. Периодът е кратък. В Лукойл Академик винаги целите и изискванията са много високи. Запознат съм с това нещо и съм готов за него. Надявам да работим добре и момчетата да са здрави. До момента все още нямам достатъчно впечатления от работата. Тепърва ще навлизаме и ще се опознаваме. Първият мач, който ни предстои с Рилски спортист, чука на вратата и няма много време за ослушване.


Познавам почти всички български играчи в отбора. Работили сме заедно под някаква форма. В национален отбор или в Левски, но това няма никакво значение. Чужденци, българи отборът е този, той е един. Повече промени няма да има. Надявам се момчетата да ме приемат добре, да застанат зад мен, защото аз ще имам нужда от тяхната помощ и те от моята подкрепа. Надявам се заедно да постигнем целите, които ни е поставило ръководството. Разбира се, че ще продължа да налагам млади играчи, в това няма нищо лошо. Това е една от промените, които новото ръководство в Лукойл Академик желае да се случи. Последната година същото нещо се случи и в Левски и това не е нещо ново за мен и не ме притеснява. Нямам проблем в това естество.


Георги Давидов е човек, с който съм играл заедно в ЦСКА. Познавам го. Имам му доверие. В последните години той е натрупал известни знания в областта на физическата подготовка и възстановяване. Има си своите стойности като баскетболен човек. Смятам, че на този етап той е човек, който може да ми помогне. Бил е в отбора, запознат е с неща, с които аз не съм наясно. Прецених, че той е един от хората, които може да ми помогне. Другият помощник е Мирослав Ралчев, който дълги години е в отбора и е съвсем наясно с нещата. Това са хората, на които ще разчитам и естествено на новия директор Тодор Стойков, който всъщност ме избра. Надявам се да оправдая неговото доверие.