Вече бившият треньор на Лукойл Академик – Тони Дечев сподели, че се надява до края на август да има яснота около бъдещето му. Наставникът се раздели с шампионите, след като контрактът му изтече, а там назначиха за негов заместник израелеца Шарон Друкер.


„Няма как да коментирам решението на ръководството на Лукойл Академик. То е такова, каквото е. Така са преценили, следователно сега вече съм на пазара, както се казва. До момента не съм преговарял с никой и никой не ме е търсил. Чаках да видя какво ще се случи с Лукойл. Сега вече съм в готовност да преговарям. Надявам се, че ще има положително развитие за мен. Реалното е обаче това да се случи до края на август, защото след това вече отборите започват подготовка”, коментира пред picknroll.bg Дечев.


Специалистът допълни, че му предстои почивка и ако до края на август няма вариант да поеме тим, ще се отдаде на усъвършенстване на треньорските си умения. „При положение, че нямам отбор дотогава, ще се насоча към посещения на треньорски семинари и трупане на опит. Моята амбиция е да се развивам, така че няма да се оставя без работа. Ще се опитам да направя най-доброто за моята кариера”, каза още 46-годишният Дечев.