Балкан победи в Правец Лукойл Академик с 88-80 във втория мач от финалния плейоф и изравни баланса на 1-1 победи. След като в първата среща в събота зелените бяха на един шут от успеха, днес те играха силно от началото до края и спечелиха абсолютно заслужено.


Баскетболистите на Балкан изиграха отлична първа част, която спечелиха с 26-14. Във втората домакините успяха да стопят изоставането си до 7 точки - на полувремето резултатът бе 47-40 за Балкан. Третата четвъртина бе сравнително равностойна и след нейния край зелените продължиха да имат аванс от 5 точки - 66-61. В последните десет минути обаче балканци не позволиха на своите съперници да се доближат опасно, отново направиха двуцифрена разлика, за да спечелят с 88-80.


Много силен мач на Иван Лилов - той стана топреализатор с 24 точки, като отбеляза 6 тройки от 9 опита. Павел Маринов също бе на много високо ниво с 18 точки, както и Педжа Стаменкович, вкарал 13, колкото и в първата среща.


Тери Смит бе най-резултатен за домакините с 14 точки, с по 13 са Димитър Димитров и Христо Захариев. Заради контузията в първата среща Ди Браун не бе на познатото си нив и вкара само 3 точки за 27 минути игра.