На днешната открита за зрители и медии тренировка в Арена Ботевград играчите от мъжкия национален  отбор по волейбол  проведоха подготовката си на върху баскетболната настилка. Ето как обясни това селекционерът на родните ни национали Пламен Константинов.


 "Наистина възникна такава ситуация, свързана с провеждането на баскетболните финали и нашата подготовка за двата мача с Канада. Мисля, че трябва да проявим разбиране. Резервният вариант бе един от баскетболните мачове  да се играе в малката зала. Според мен е престъпление да ги пратим да играят в старата зала, след като има нова. Така че проявихме разбиране и това няма да ни повлияе на игровата форма."


По същия повод либерото на националите Теди Салпаров каза: Направиха се известни компромиси заради баскетболнияа отбор на Балкан. Но няма проблеми. Длъжни сме да си помагаме."


Запитан дали е усетил атмосферата в Арена Ботевград по време на снощния трети мач от баскетболния финален плейоф, един от най-опитните в състава Тодор Алексиев отговори:


"Нямах възможност да гледам мача на живо, тъй като по същото време трябваше да доуточнявам подробности относно преминаването ми в клуб от Аржентина следващия сезон. Но моите колеги ми казаха, че било страхотно".