Джеймс Краучман е новият преподавател от Англия, който ще работи в  „Марконис” през тази учебна година. Новината бе съобщена от управителя на Езиковия център Николай Николов по време на тържественото откриване на учебната година, което по традиция е на църковния празник Кръстовден. Джеймс Краучман има богата кариерна история в областта на чуждоезиковото обучение. Завършва висшето си образование през 2006 год. в Sheffield Hallam University в Обединеното Кралство, а през 2008 год. придобива в Bell Cambridge международна квалификация Cambridge CELTA за преподавател по английски език като чужд.
Джеймс Краучман е щатен преподавател в АВО  – изпитен и езиков център София.  През учебната 2015-2016 година той ще  преподава и на учениците от високите нива в  “Марконис”.
На тържествената церемония по повод откриването на новата учебна година присъства Върбинка Хаджидимитрова- академичен мениджър на Аво. Тя връчи сертификатите на университета Кеймбридж, които  учениците на „Марконис” са защитили през тази година.
Изпълненията на Станислава Димитрова, градския духов оркестър и мажоретките превърнаха старта на учебната година в празник.