Гражданско движение за Ботевградски обществен просперитет / ГДБОП/ предизвика интерес в националните медии.


„В Ботевград е не само интересно. Обстановката е и оперативно опасна. Защото на изборите се състезава... ГДБОП. Няма лъжа - това е "Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет". Автори на тази коалиция са партиите ЕНП и БНД. Имат си и листа, и кандидат-кмет. Кандидат-кметът не е случаен - Иван Гавалюгов, съветник и сега”, пише вестник „Сега”.


Националната телевизия bTV също обяви участието на ГДБОП в изборите в репортаж, озаглавен „ГДБОП се включва в местните избори”. БГНС излезе със заглавие „Коалиция „ГДБОП в битка за кметско място в Ботевградско”. В публикация „Нова коалиция в местните избори – ГДБОП” на manager.bg пише:


Изборната комисия в Ботевград регистрира нова местна коалиция – „Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет“, или накратко ГДБОП. По ирония, абревиатурата е същата като на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) към МВР, която по дефиниция е специализирана оперативно-издирвателна служба за противодействие и неутрализиране на престъпна дейност на местни и транснационални престъпни структури. Не е ясно дали съвпадението е търсен ефект.