Днес от 20.00 ч. в Арена Ботевград ще бъде първият домакински мач на Лукойл Академик от новия европейски клубен турнир ФИБА Къп. Съперник на българския шампион ще бъде естонският Калев.


Груповата фаза на турнира започна миналата седмица. В първия си мач Лукойл Академик гостува на руския Енисей Красноярск и отстъпи  със 75-68, като след първите три части водеше в резултата и контролираше играта.


В тази предварителна група Н са още отборите на Макаби Ришон ЛеЦион и Калев. Първата среща между двата тима, играна в Талин, завърши с успех на тима от Израел с 92-81.


В състава на днешния съперник на Лукойл Академик - Калев, са един латвийски национал и трима американци, единият от които - Марко Килингсуърт, е бивш играч и на тима от Правец.


От щаба на Лукойл Академик избраха да играят домакинсктите си мачове от този турнир в Арена Ботевград. Най-важният мотив за този избор е очакваната подкрепа от ботевградската публика. Отборът наистина я заслужава, въпреки че е съперник на Балкан в българското първенство.


Днес на касите на Арена Ботевград ще бъдат пуснати билетите за предстоящите три домакински срещи на Лукойл Академик. Пакетният билет за трите мача - днешния с Калев, на 11 ноември с Макаби Ришон и на 18 ноември с Енисей, е на цена 10 лева. А само за мача тази вечер билетът струва 5 лева.